Nancy Giebels oetgerópe es 36e Wienkeuningin

In een bomvol Moezepelies riepen de Veldjmuus Nancy Giebels als 36ste Wienkeuningin uit. Grootvorst Dré Peters kon daarna samen met het presidium en staten/raadslid Jos van Rey zijn 36ste Wienkeuningin installeren.

Met Nancy Giebels hebben De Veldjmuus weer een Wienkeuningin die haar hele leven actief was en is bij De Veldjmuus. Vader Gerard was in 1980 prins, moeder Lies was jaren Moezemaedje, en daarnaast is Nancy ook de bonusdochter van oud secretaris Heini.

Nancy was daarnaast haar hele jeugd dansmarietje, stond Wienkeuningin Bianca bij als secondante en is al jaren moezemaedje.

32 jaar is zij lid van De Veldjmuus. Nancy’s levenspartner is Wouter Meder (actief raadslid)  en heeft twee kinderen Djael en D-Jay en twee petekinderen Charity en Dean. Nancy verdient haar brood door vleeswaren te verkopen bij slagerij Beulen in Melick. Het motto van Nancy is ‘twee póndj is ouch eine kilo’.  Nancy heeft als secondante gekozen voor Dolly Finken die ook al jaren lid is van De Veldjmuus en als Moezemaedje actief is. Dolly deelt al 25 jaar haar leven met Jacky Tobben. Jacky is ook actief als raadslid van De Veldjmuus.